Kräksjuka from hell

Kräksjuka from hell

Denna jul blev inte riktigt som vi tänkt oss.

Vi åkte till Småland fredagen innan jul för att fira stora kusinen Ruth på hennes födelsedag. På lördagen var planen att fira jul med alla kusinerna. Under middagen börjar mormor bli sjuk och under eftermiddag/kvällen utvecklas det till magsjuka.

Fyra familjer, 8 vuxna och 7 barn under samma tak.

Vi samlas och beslutar snabbt att utrymma huset. Inom 45 min har samtliga packat och åkt mot sina respektive hem.

Isabelle storgrät, hon hade längtat efter mormor och morfar så länge och förstod inte vad som hände. Vi hann ju inte förklara förrän vi satt i bilen och att förklara för en jätteledsen tjej var inte så lätt.

Tyvärr lämnade vi för sent. Johan insjuknade dagen efter och kräktes hela natten, låg helt utslagen dagarna efter. Sedan var det Alexanders tur. Helt utslagen efter en dags kräkande.

Idag blev det Isabelles tur och nu ligger hon här bredvid mig på soffan, har 38,5 i feber efter att hon fått Alvedon och får inte ens behålla vatten. Mitt i allt detta är jag så imponerad av henne. Trots denna hemska sjukdom håller hon modet uppe.

Alexander var också tapper. Barnen är så mycket tuffare än vad vi är.

Nu sitter jag och tittar på Isabelle och Vår tid är nu om vartannat och vågar knappt sova för att jag vill ha koll på henne.

Vad gjorde man innan man blev förälder? Vad oroade man sig för? Det är frågor jag sitter och funderar på.

Share: