Min och Johans relation

I samarbete med jämförbank.com. Jämförbank.com jämför över 60 olika lånetjänster. Var påläst när du lånar pengar!

Många läsare undrar om min och Johans relation och jag tänkte att jag skulle berätta om när och hur vi träffades.

När vi träffades

Året var 2014 och jag hade ganska precis kommit ut ur ett destruktivt förhållande och flyttat till min egna lilla lägenhet inne i Värnamo. Jag hade läst tre terminer på socionomprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö och skulle snart påbörja min fjärde.

Jag var definitivt inne i en hypoman fas och hade varit så länge. Flera år. Ja, man kan tydligen var det i flera år, enligt min psykiater.

Jag åt och sov knappt, drack lite i tid och otid för att lugna den genomsyrande ångesten som höll på att kväva mig. Jag var aktiv på två eller tre dejtingsidor och försökte intala mig själv att jag inte sökte efter någon ny pojkvän utan bara var inne där lite för skojs skull.

Så dök Johan upp i den högra kolumnen en dag och jag gick in på hans profil och blev genast väldigt intresserad.

Jag ”pokade” honom och sedan skrev han tillbaka. Ganska snart pratade vi i telefon varje dag och slutligen träffades vi för första gången.

Det var på midsommardagen i Apladalen i Värnamo. Jag hade tagit en behovstablett eftersom jag var så himla nervös. Vi gick en runda och sedan gick vi hem till mig. Där satt vi och pratade tills det nästan var midnatt och Johan var tvungen att åka hem.

Flytta ihop, förlova sig, skaffa hund, bli gravida gifta sig, bli föräldrar.

Sedan gick allt väldigt snabbt. Med Johan kändes det så rätt att jag plötsligt började toklängta efter barn och ville gifta mig.

Vi blev gravida i maj 2015, fick vår hund Chili juni 2015, förlovade oss i juli och gifte oss i oktober. Januari 2016 kom Isabelle.

Visst låter det lite tokigt? Men för oss var allt så självklart och är fortfarande idag 5 år senare.

Lite bilder från vår resa till Mallorca

 

   

2 Kommentarer

 1. Sofie
  oktober 8, 2019 / 3:06 e m

  Jag är lite nyfiken på hur du valde att ta upp det här med din psykiska ohälsa, du visste om den då men inte själva diagnosen? Var det något du trodde skulle ”skrämma” Johan? Och hur har han ställt sig till ditt mående?

  • bipolarmamman
   Författare
   oktober 9, 2019 / 7:58 f m

   Hej Sofie!

   Jag berättade ganska direkt att jag hade mycket ångest och tog antidepressiva. Jag visste inte att jag var bipolär när vi träffades, utan ungefär ett halvår in i vår relation.

   Jag var nog aldrig rädd att det skulle skrämma Johan, vi hade redan sagt att vi älskade och ville vara med varandra.

   Johan har alltid stöttat och aldrig dömt mig. Jag tror en avgörande faktor har varit att han mår bra och är väldigt trygg i sig själv. Hade han mått dåligt, hade vi kanske inte orkat. Jag behövde och behöver emellanåt mycket stöd och det kan Johan ge mig just p.g.a. att han är så stabil i sitt mående.

   Jag hoppas att du fått lite svar på dina frågor.

   kram Åsa

Kommentera gärna!