Mexiko del 2

På väg till Mexiko City

Jag hade varit i Chihuahua i norra Mexiko ca 2 veckor och killen jag bodde hos blev mer och mer närgången. Jag visste egentligen att jag hade insinuerat att det skulle bli något mer än vänner men agerade som att jag inte hade gjort det. Det kan hända att jag var intresserad av honom ett tag, men, kort innan avfärden la en väldigt snygg kille till mig på Facebook. Vi hade börjat skriva till varandra och pratade i telefon dagligen. Jag blev kär nästan direkt och kunde bara tänka på honom. Killen var ca 10 år äldre än jag och bodde i Malmö och vi höll kontakten dagligen under de tre månader jag reste runt i Mexiko och USA.

R skjutsade mig sorgset till flygplatsen varifrån jag skulle resa till Mexiko City. I Mexiko City hämtade Marco upp mig tillsammans med några spanska kompisar som var på besök. Vi körde över en timme för att komma till hans hem som låg i ett inspärrat område. Vid porten satt vakter Har du sett filmen ”La Zona”? Likt den. När man kom in innanför porten var det som att komma in i en annan värld. Stora vackra hus och fina trädgårdar, men inget folk på gatorna. Folk är mer privata utomlands.. har jag fått för mig.

Turist

Jag fick bo i Marcos rum själv, ett stort rum likt en amerikansk tonårspojkes rum (från filmer). Hans mamma var hemmafru och hade precis avslutat en matlagningskurs. Hans pappa var VD på ett stort bolag i Centralamerika vilket gjorde att jag inte såg så mycket av honom. Varje morgon fick vi nypressad juice. Melonjuice bl.a. som var så himla god. Jag åt mango med en speciell mangogaffel. Hon lagade mexikanska paradrätter. De spanska vännerna var också i Mexiko för första gången så Marco såg till att ta med oss på alla turistsevärdheter i stan. Vi var och tittade på den stora kyrkan mitt i stan där insidan var helt klädd i guld. Torget, Zocalo som det ligger vid är det näst största i hela världen och rymmer ca 100 000 människor.

Vi var och tittade på pyramiderna vid Teotihuacan och gick på museum. En dag tog hans mamma med mig och spanjorskan i sin snygga vita BMW, ut från området och körde till ett mindre fint område där vi fick manikyr. Efteråt åt vi tacos på plaststolar på gatan. Herregud vilken kontrast. Spanjorerna åkte hem och kvar var jag själv i en familj jag känt i någon vecka. Marcos pappa sa en dag att han ville att jag skulle prova världens godaste tacos, sagt och gjort. Jag och familjen tog deras fina bil och åkte från det trygga området till ett fattigt område där vi satte oss på små gula plastpallar och åt världens godaste tacos.

bipolärmamman
Lite skillnad på svenska och mexikanska tacos

Lyxiga fester

Marco tog med mig till de lyxigaste klubbarna jag hade varit på, såna där klubbar där man lämnar nyckeln till en kille som kör bort bilen. Där någon öppnar dörren till badrummet, sätter på vattnet åt en när man ska tvätta händerna och till och med pumpar tvålen åt en. Jag vet inte hur mycket dricks jag gav dessa tjejer när jag var berusad och sentimental.

Jag älskade att gå ut i Mexiko för olikt de flesta svenska klubbar, dansar man på riktigt, tillsammans. Marco och hans kompisar var jätteduktiga på merengue, cumbia och salsa och jag har länge haft en fascination för den latinamerikanska dansen och musiken. Jag kunde dansa hela natten och ändå inte vara trött. Kanske var jag hypoman eller så hade jag bara väldigt roligt. Det är så himla svårt att säga…

Acapulco

En helg åkte vi ner till Marcos sommarhus i Acapulco. Jag vet inte hur snabbt han körde när polisen stannade oss. Jag kommer ihåg att han gick ut och pratade med polisen bakom bilen och kom tillbaka, satte sig i bilen och körde vidare i samma hastighet..

Samma kväll åkte jag i en kompis bil, på väg till en klubb när vi plötsligt ser en poliskontroll. Kompisen hade självklart druckit. Jag kommer ihåg att han sa ”Dame chicle” som betyder ge mig tuggummi. Han tuggade snabbt och när han öppnade bildörren spottade han ut det. Polisen kom fram och bad att få lukta på hans andedräkt. Han blåste sin alkoholmintblandade andedräkt i ansiktet på polisen varpå polisen säger ”ok, ni kan köra vidare”.

Marcos moster

Marcos moster kom på besök från Cancun och vi fick dela rum vilket ledde till många konversationer. Innan hon åkte hem bjöd hon hem mig till hennes familj. Jag tog henne på orden och några dagar senare bokade jag biljett till Cancun.

Share:

Kommentera gärna!