Sjukhusbesök och hotellnatt

Bloggens innehåll

Jag vill verkligen att alla inlägg som jag skriver på min blogg ska vara av värde för den som läser. Som t.ex. mina livserfarenheter och min historia, som jag berättar med förhoppningen att det ska hjälpa någon att känna att hon/han inte är ensam och att man kan få ett bra liv trots en kämpig barndom.

Efter att ha läst min historia kanske man vågar ta steget att fråga sin klasskompis eller sitt barns kompis hur han/hon mår ifall man anar något. Ofta är alkoholism en hemlighet inom familjen och barnet känner mycket skam för vad som försiggår innanför husets fyra väggar. Chansen att barnet berättar ökar om barnet litar på den person som frågar och visar att den bryr sig.

Historien om hur jag blev sexuellt utnyttjad hoppas jag innerligt kan hjälpa någon som blir/har blivit utsatt för något liknande eller vet någon annan som blir utnyttjad av en person i maktställning eller vem som helst för den delen. Jag hoppas även att det öppnar upp ögonen för att man kan bli sexuellt utnyttjad utan att det är fysiskt våld inblandat.

Jag berättar om min historia i kronologisk ordning men varvar med hur jag lever idag, vägen från diagnos med graviditeten, förlossning osv. till idag, samt med saker jag själv tycker är intressant om diagnosen, vad som hjälpt mig i livet så som ångesthantering eller stresshantering. Lite smått och gott med andra ord.

Jag har väl tänkt tidigare att min vardag kanske inte är så intressant eftersom det ofta inte händer så mycket, men jag har mer och mer fått insikten att det faktiskt är viktigt att skildra min vardag också. Småbarnslivet med allt vad det innebär, mina projekt som jag har på gång, hur jag och min man pusslar ihop hans jobb och resor till Stockholm i princip varje vecka och hans MBA-studier med familjelivet och faktiskt får det att fungera.

Jag tänker att det är viktigt att detta får komma fram också.

Sjukhusbesök med Alexander

Denna vecka har varit ganska jobbig och det har mycket att göra med sömnen och hur vår son Alexander har mått. Han har haft ögoninflammation, feber och svårt för att andas så jag har varit inne på akuten två kvällar samt på barnmedicinsk mottagning en av dagarna. Första gången var förra fredagen. Johan var då i Stockholm. Han har MBA varannan torsdag-fredag och kommer hem runt 22 på fredagen. Som tur är så är min svärfar här i princip varje dag och stannar tills jag nattat Isabelle så jag slipper natta båda samtidigt. Detta gjorde att han kunde ta Isabelle så jag fick åka in med Alexander själv. Vi fick komma in direkt och fick både adrenalin och näsdroppar.

Alexander blev lite bättre några dagar, sedan kom febern tillbaka och både jag och min svärfar reagerade på att andningen blev tyngre under dagen i onsdags. (Johan var i Stockholm) Jag ringde 1177 och rådfrågade en sjuksköterska som tyckte att vi skulle åka in. Vi kom dit vid 19 och efter första omgången adrenalin somnade Alexander i babyskyddet. Han fick en andra gång adrenalin när han sov och en spruta med flytande kortison. Han var så himla söt, sög på sprutan sovandes som att det vore en napp. Vi kom hem efter 23 den kvällen. Dagen efter mådde han mycket bättre och nu är han nästan sitt vanliga jag igen, förutom lite feber fortfarande. På barnmedicinska sa läkaren att han lät bra i lungorna och att det satt längre upp. Så himla skönt.

Detta har inneburit dåliga nätter där jag sittandes rätt upp har sovit med Alexander på mig. Vår sovsituation är ganska tillfällig men funkar just nu. Vi har ställt in en 1.40 säng i Isabelles rum där Isabelle och Johan sover. Om hon sover själv vaknar hon runt 2 och somnar inte om och gör det ibland oavsett om Johan sover hos henne, så vi tar hellre det lite säkrare före det helt osäkra. Jag sover i vårt sovrum med Alexander som oftast ligger i sitt babynest bredvid mig. När han har haft svårt för att andas har jag lagt två soffkuddar på varsin sida om mig och satt mig upp med honom på mig. Tror att jag har klappat på hans rumpa i sömnen. Det är så han somnar. Det är mysigt att ha honom på sig men desto svårare att sova så.

Så lite sömn med andra ord… jag är lite rädd för att det ska trigga igång något men det har det inte gjort än så länge. Jag måste säga att jag är väldigt till freds med mitt liv nu, även om jag svänger lite upp och ned precis som alla andra. Att vara föräldraledig och se barnen utvecklas är spännande. Isabelle är väldigt rolig, pratar mycket och säger så roliga saker. Hon har extremt mycket vilja och testar oss varje dag. MEN, jag tänker alltid att Trygga barn Trotsar.. Våra barn får så himla mycket kärlek och uppmärksamhet. Jag är väldigt mån om att de ska få en så fin uppväxt som möjligt eftersom jag själv fick en sån dålig.

Hotellnatt i Göteborg

bipolarmamman, bipolär, shopping, ångest, depression

Johan bokade en hotellnatt i Göteborg till mig för några veckor sedan och jag var där i lördags-söndags. Bara jag, helt själv. Det kändes så lyxigt och skönt, men samtidigt väldigt konstigt. Jag gick på stan och köpte lite kläder till barnen och fyra par mjukis/pyjamasbyxor till mig själv (en föräldraledigs bästa vän) lite lyxigare tvålar och en liten flaska amarone som jag tänkte ha på
kvällen. När jag låg i sängen och skrev på mitt projekt… Det blev dock inte riktigt så, jag fick världens huvudvärk, förmodligen för att jag kopplade av.. jag gick ned till restaurangen och åt en god flankstek och drack ett glas sauvignon blanc och sedan upp på rummet, facetimade med Isabelle och Johan och sen somnade jag runt 20 och sov till 10 dagen därpå om man inte räknar med att blev vintertid haha, då sov jag till 11. Skäms nästan! Men vad skönt det var!

Som jag längtade efter barnen efter ett dygn ifrån dem! Jag är så tacksam och glad för att jag har en sådan omtänksam man som Johan. Han hade knappt sovit något den natten. Isabelle vaknade kl 2 och väckte Alexander… sen var hon uppe tills 10… men det enda Johan sa var att jag gärna får göra om det snart igen.

Det var lite av min vardag det.. 🙂

 

 

Kommentera gärna!